Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отборът на AFTER PARTY е победителят в турнира “KOZARO CUP 2020”

AFTER PARTY стана шампион за купата на турнира по минифутбол „KOZARO CUP 2020“ , който се състоя днес на минифутболното игрище в Ботевгрд. На второ място се класира отборът на Сириус, на трето – EGT (София) и на четвърто – Last Hope.

Турнирът се провежда за втора поредна година и негови организатори са Президентът на ФК „Козаро“ Константин Лазаров, Петко Петков и Пламен Божидаров от БАМФ-София.

В турнира участваха 12 отбора, а надпреварата бе изключително оспорвана и успя да се израдва на голям успех. Днешният ден бе изпълнен с много емоции, хубав футбол и се превърна в истински празник за футболните любители в Ботевград. Във второто издание на „KOZARO CUP” се включиха отбори от различни краища на България, някои от които многократни шампиони в различни турнири по минифутбол. Второто издание на „KOZARO CUP” се проведе със съдействието на Цветан Младенов, както и собствениците на игрището в Ботевград.

Отборите бяха разделени на 4 групи, всяка от които включваше по 3 отбора. На принципът всеки срещу всеки, напред продължаваха първите два тима. Повечето от срещите се характеризираха с ниска резултатност, като много често се стигаше до изпълнение на дузпи, тъй като според регламента на надпреварата при равен резултат се изпълняваха наказателни удари. След изиграните срещи от груповата фаза, класирането бе следното:

Група А:
1. Кибекс
2. Криста Лом
3. Отряд Армейци

Група B:
1. Last Hope
2. Сириус
3. El Paso

Група C:
1. After Party
2. EGT
3. Козаро

Група D
1. Мургаш Врачеш
2. Инекс Трейд Враца
3. Home Comfort BG

В ¼ финалите се заформиха някои доста ожесточени и много оспорвани дербита. Отборът на Сириус се показа като изненадата на турнира и преодоля друг сочен за непретенциозен тим – Кибекс с 2:0. Отборът на Last Hope пък се изправи срещу Криста Лом. Двата тима спретнаха много ожесточен двубой, в който нервите бяха опънати до краен предел. Сметките бяха разчистени след изпълнението на дузпи, в които също имаше доста драма и спорове за зачетени и незачетени попадения. В крайан сметка тимът на Last Hope си осигури място на полуфиналите след като победи. Предпоследният ¼ финал бе между After Party и Инекс Трейд Враца. Двубоят бе абсолютно повторение на предишния ¼ финал. На два пъти главният рефер отмени попадения на гостите от Враца, което допълнително нажежи обстановката. След известна доза напрежение, пропсуки и спасявания на двамата вратари, се стигна до изпълнение на дузпи. Там тимът на After Party бе безпогрешен и победи с 3:1, класирайки се за полуфиналите. В последния ¼ финал се изправиха Мургаш Врачеш и EGT (София). Отново по закон срещата бе много оспорвана, а крайният резултат в редовното време бе 1:1. След изпълнение на наказателни удари, тимът на EGT показа хладнокръвие и отстрани шампиона на Ботевград и миналогодишен носител на отличието след успех с 3:2.

Така двете полуфинални двойки бяха AFTER PARTY  и Last Hope и Сириус и EGT (София).

В първия полуфинал тимът на AFTER PARTY бе безапелационен и  открито демонстрира превъзходството си, след като успя да победи с 3:0 в редовното време. Във втория полуфинал нещата бяха доста по-затегнати, като победителят не бе известен до самия край и отново финалистът трябваше да бъде определен след изпълнение на наказателни удари. Изненадата на турнира Сириус посече пореден съперник и успя да се добере до финала, след като  показа по-здрави нерви при изпълнението на дузпи и спечели с 3:2.

Поради напредването на времето се наложи двубоят за ¾ място да бъде изигран само чрез изпълнението на дузпи. В малкия финал отборът на EGT спечели с 2:1.

Така в големият финал се срещнаха два ботевградски тима в лицето на AFTER PARTY и Сириус. Вероятно отписвани от мнозина, двата тима доказаха, че футболът е велика игра и невъзможни неща няма. След изключително драматични моменти, обрати и на моменти прекомерена употреба на нерви и излишни противоречия, отборът на AFTER PARTY окупира върха, след като във финала се изправи срещу изненада на турнира Сириус. „Сините“ надделяха над опонента си с 2:1 в един здрав сблъсък, в който обаче личеше, че силите на двата тима са достигнали финалния си предел. Отборът на AFTER PARTY демонстрира по-свежо лице пре първата част и поведе с 2 гола. През второто полувреме тимът на Сириус все пак намери сили да окаже съпротива и върна едно попадение, с което отново приповдигна заряда на финала. Силите им обаче не стигнаха и така тимът на AFTER PARTY успя да грабне купата за първото място.

Веднага след финалния сблъсък се проведе и церемония по награждаването. Наградите  връчи Йонко Ненчев, представител на община Ботевград и местен футболен любител, подкрепен от Константин Лазаров, президент на ФК „Козаро“ и главен организатор на „KOZARO CUP 2020”.         

Всички призьори бяха наградени с  купи и медали, както и специално приготвени торти от сладкарница „Козаро“. Раздадоха се и индивидуални призове  за отличилите се на терена.

Голмайстор на турнира: Ивайло Златев (AFTER PARTY)

Най-добър вратар: Венислав Григоров (AFTER PARTY)

Най-добър защитник: Ангел Ангелов (EGT)

Най-полезен играч: Цветелин Николов (Сириус) След церемонията по награждаването официално бе закрито второто издание на „KOZARO CUP   2020”, а призьорите дружно се събраха край игрището да отпразнуват  успехите си.