Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ротация на президента на Ротари клуб- Ботевград 2020/2021, се състоя на 26 юни


В навечерието на 26 юни се проведе традиционната ротация на президента на Ротари клуб Ботевград. Павел Билев предаде огърлицата на Данаил Данаилов, който застава начело на клуба за новата ротарианска 2020-2021 година.
Встъпването в длъжност стана на официална церемония по осъществяване на ротация на бордовете на клубовете от Северозападна България в Ботевград, като ротация бе извършена и за президентския пост в Ротари клуб Мездра.
„Заставам днес пред вас със съзнанието за дълг и отговорност и с психическата осъзнатост за предстоящата тежка година, защото както се казва – ограничения дебнат отвсякъде!“ заяви Данаил Данаилов относно създалата се през последните месеци извънредна епидемична обстановка, към която Ротари клубовете трябва да се адаптират, за да продължат своята активна дейност в полза на обществото.
„Поглеждайки назад в годините, си давам сметка, че още от основаването на нашия клуб, ние сме работили с голям ентусиазъм и за мен, новата година ще бъде едно своеобразно предизвикателство, което с удоволствие поемам. Ще се постарая да поддържам същия ритъм и стандарт и да допълня разбира се с нещо от себе си, защото вярвам, че именно това обогатява нашата дейност – различните гледни точки и индивидуалните почерци на всеки един от нас, обединени заедно.“ обобщи бъдещият президент на Ротари клуб Ботевград.
„Ротари отваря възможности“ – мотото на новата ротарианска 2020-2021 година са и думите, с които Данаил Данаилов завърши речта си, заявявайки готовността си да работи рамо до рамо със своите приятели ротарианци в помощ на своите съграждани.
Относно дейността на дамския клуб Инър Уийл Ботевград, настоящият и бъдещ президент Ванина Каменова направи равносметка за изминалата година и многобройните осъществени проекти, като пожела успех на новите президенти и заяви, че „с обща благородна служба ще успеем да превърнем утрешния ден на България и на света в по-добро, по-красиво, мирно и справедливо място за живеене.
Ротари клуб Ботевград и Инър Уил Ботевград ще продължат да работят с общи усилия, вяра, хъс и целеустременост по значими за обществото проекти и през новата година.