Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

34 отличници на Випуск 2020 получиха почетни грамоти на Община Ботевград

С красив и запомнящ се финал завърши последната учебна година за зрелостниците в община Ботевград. Тридесет и четири от тях бяха удостоени с Почетна грамота „Отличен зрелостник на община Ботевград“ от кмета на общината Иван Гавалюгов. Тържествената церемония се състоя за 5-та поредна година, а днес тя бе проведена в 18.00ч. в зала „Ботевград“.Отличниците на Випуск 202 са 33  от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и един от ТПГ „Стамен Панчев“.  Те получиха и по една книга със заглавие – „Хората, които променят България“.

„Тези отличния са израз на признание към учениците, показали отлични резултати през средния курс на обучение. Те са израз на признание за техния усърден труд през годините из за проявеното съзнание, че образованието е начин да бъдеш отговорен към себе си., но са израз още и на насърчение да продължат да следват мечтите си , но да не забравят пътеката към родния край, защото тук винаги някой ще ви очаква! Отличията на младежите са израз също на  уважение към труда на учителите и подкрепата на родителите!“. С тези думи секретарят на Община Ботевград, Стефка Граматикова, се обърна към отличниците на Випуск 2020. Тя поздрави зрелостниците, за това, че въпреки епидемиологичните условия, са се справили повече от успешно. Доказателство за това е, че през последните 5 години випуска е излъчил най-много отличници.

В своето обръщение към отличниците на випуска кметът Иван Гавалюгов подчерта, че те ще запомнят годината 2020 с извънредната епидемиологична обстановка, но и че трябва да се чувстват специални, поради това, че са първите зрелостници, които получават отличията си в обновената зала „Ботевград“.

„Поздравявам Ви всички вас, които в годините сте полагали огромни усилия за овладяаване на различни знания и умения. Аз като кмет и най-вече като гражданин искам да благодаря на Вашите учители, за които професията учител е призвание, и които са положили усилия по най-добрия начин да направят това, което сте Вие днес. Аз съм убеден, че освен знания са ви дали мотивация, една гледна точка и една пътеводна светлина, по които да вървите, изграждайки се като граждани на община Ботевград!“. С тези приветствени слова кметът Гавалюгов докосна сърцата на двнадесетокласниците. Градоначалникът отбеляза, че благодарение на средата учениците завършват с отличен успех, а тя в Ботевград е наистина добра. “ И аз съм благодарен за това, което е направено за мен някога, опитвам се да го върна, както аз , така и колегите от общинската администрация в Ботевград. Опитваме се под някаква горма да върнем нещо, което сме получили и да го предадем на следващите поколения, с надеждата, че следващите поколения – това сте Вие, ще върнете поне една малка част от своите знания, умения и обич, с които вие сте дарени към поколенията, които идват след вас“.

След връчване на грамотите кметът Гавалюгов им пожела „На добър час!“ и никога да не забравят родния град и родното училище, които имат основна заслуга за техите бъдещи успехи. „Надявам се един ден под някаква форма да допринесете за развитието за нашия град и нашата община! Надявам се следващите години отличниците да се увеличават, да се увеличават и училищата, а също така и момчетата, защото днес се чувствам малко неловко- 30 момичета и 4 момчета“.

Тържествената церемония премина при строги правила на спазване на противоепидемиологичните предписания. На нея присъстваха преподаватели и родители.

С най-висок успех – Отличен (5.99) завършва Анелия Карлова от ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров“. Останалите отличници от Златаровската гимназия са:

Аделин Илчева – 5,95

Бисера Иванова – 5,94

Натали Тотева – 5.93

Петя Тетевенска – 5.93

Наталия Николова-  5.90

Ванеса Енева – 5.90

Ивайло Велев – 5.90

Кристин Бенчев – 5.90

Любомира Вушева – 5.90

Мирела Иванова – 5.90

Петя Йотова – 5.89

Вяра Иванова – 5.87

Виолета Ангелова – 5.87

Даяна Динева – 5.85

Тони Николов – 5.83

Виктория Барбушева – 5.82

Мирослава Стаменова – 5.80

Мария-Тереза Колева – 5.78

Галя Маринова – 5.77

Ванеса Атанасова – 5.76

Ивелина Гечовска – 5.76

Иван Николов – 5.75

Симона Христова – 5.74

Ивет Йотова – 5.72

Андреа Гърбиджанова – 5.71

Мария Крумова – 5.70

Стоян Костадинов – 5.70

Кати Костадинова – 5.68 – ТПГ „Стамен Панчев“

Диана Петрова – 5.66

Виктория Михайлова – 5.61

Елеонора Драганова – 5.57

Мирела Ицова – 5.54

Валентин Климов – 5.50

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *