Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Иван Джуранов отбелязва днес 89-ти рожден ден!

Своя 89-ти рожден ден днес празнува кметът на село Трудовец Иван Джуранов, който управлява Кметството цели 23 години, в периода от 1971 г до 1995 ( с една година прекъсване).

Роден на 5 ноември 1931 г Иван Джуранов израства в семейството на Бончо и Вуна Джуранови, бедно земеделско семейство.

От малък е научен на трудолюбие, което качество използва през целия си живот – особено в благоустрояването на селото, което се превръща в най-развитото село в общината. Иван Джуранов извежда Трудовец на ниво селище от градски тип, благодарение на неговата упоритост и себераздаване. Работният му ден обикновено е започвал в 6.00ч сутрин и е завършвал в 22.00ч вечер – винаги с мисъл за утрешния ден в Кметството. Няма министерство или ведомство, където да не е почукал на вратата и да не е поискал средства за селото като кмет.

На своя рожден ден днес той сподели пред свои приятели, че за успеха в живота са нужни три качества – желание (да искаш нещо да направиш), воля (да знаеш дали искаш да го направиш) и упоритост да осъществиш целите си. Мащабната строителна дейност по негово време е оставило отпечатък във времето и до днес. Примерът, който е дал на идните поколения кметове, остава недостижим.

Botevgrad.news поздравява Иван Джуранов с празника и му пожелава стабилно здраве, верни приятели и сбъднати мечти! Честит празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *