Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Некачествено извършен ремонт по изкърпване на улици в Трудовец няма да бъде приет и разплатен

dav

Това каза днес кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов в отговор на въпрос, поставен от репортер на  Botevgrad.news,  по време на редовния си брифинг с местните медии. Запитването е по повод много сигнали на жителите на селото до кмета на Кметство Трудовец и кмета на общината, в които изразяват несъгласието си с начина, по който се кърпят улиците.

Имаме забележки към кърпенето на дупки в Трудовец. Аз съм видял лично участъци, които няма да бъдат приети, още по-малко разплатени. Същото се отнася и за Врачеш. На всички фирми – изпълнители им е ясно, че общината няма да приеме некачествено извършени работи, които не съответстват на добрите строителни практики и на заложеното като параметри в договора. Там, където участъкът е ремонтиран, без да е спазена  съответната дебелина на асфалта, а е по-малко, няма да бъде приет и разплатен“, категоричен е кметът на община Ботевград – Иван Гавалюгов.

По думите му инвеститорите на ремонта на уличните мрежи в населените места в общината имат интерес това да не се случва, така че трябва да извършат  съответните корекции на участъците. „Така че жителите на село Трудовец или Врачеш могат да са спокойни, както  и могат да продължават да подават сигнали. Ние имаме определена квадратура, която трябва да се изкърпи в съответните села, а кметовете посочват от всичките участъци, съобразно отпуснатите средства , кои са спешни“, каза още Гавалюгов. Той припомни, че кърпенето на улиците обхваща  около 2 хил.кв.м в Трудовец и 2 хил.кв.м във Врачеш.

Кметът на Община Ботевград подчерта, че  техниците от Кметствата и служители на общината осъществяват контрол в 5-те големи населени места, където се извършва кърпене на компрометирана пътна настилка. В малките населени места на общината, също са възложени ремонтни дейности и в кратки срокове се очаква да започнат.

„Кметовете са инструктирани и знаят, че трябва да наблюдават, да контролират и да приемат тези обекти. Това разбира се няма да се случи и без участието на служителите на общинската администрация“, каза още кметът Гавалюгов.

По отношение на сигналите за некачествено кърпене на компрометираните пътни участъци Гавалюгов заяви, че и до него има такива сигнали. Те могат да бъдат подавани много лесно. Освен до кметовете, това може да стане и на обявения на сайта на общината телефон до „Сигурност и обществен ред“, както и на официалната поща на Община Ботевград. „Мисля, че начините за сигнализиране на нередности днес са изключително много и е много лесно да заснемеш некачествено извършена ремонтна или строителна дейност“, коментира кметът Гавалюгов.

Ремонтните дейности на улиците в Трудовец извършва фирма „Дими Ван-66“ ООД – с.Трудовец, а във Врачеш – „Георги Гетов“-Ботевград. По повод избора на фирмите, кметът Гавалюгов сподели, че идеята на общинското ръководство е да се дава възможност на местни фирми да се развиват. „Ако покажат, че работят качествено и изпълняват добре строително-ремонтните дейости, ще продължаваме да работим с тях. Ако не, ще прекратяваме бъдещи дейности с тях“, мотивира се кметът Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *