Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Красимир Живков остава в ареста

Бившият зам.-министър по околната среда и водите Красимир Живков остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд, предаде БГНЕС. Живков искаше по-лека мярка за неотклонение.

Апелативният спецсъд за пореден път отказа да пусне с по-лека мярка за неотклонение бившия заместник-министър на екологията. Живков е неизменно в ареста от края на май тази година.

Съдът попари надеждите на обвиняемия, след като през миналата седмица първата инстанция определи да излезе на свобода срещу 15 000 лева гаранция.

Апелативните магистрати обаче се съгласиха, че е налице обосновано предположение Живков да е извършил деянията, за които го обвиняват.

Той е обвинен като участник в организирана престъпна група заедно с по-големия от братятя Бобокови – Атанас.

Прокуратурата претендира, че опасни отпадъци на „Монбат“ АД, както и такива, внасяни от Италия, са се третирали незаконно от групата, която включва още неколцина членове.

Атанас Бобоков остава в ареста

Той беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май. Задържани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови. Единият от тях – Атанас, и в момента е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Източник: Nova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *