Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съдът решава мярката на бившия зам.-министър на МОСВ Красимир Живков

Апелативният специализиран съд ще реши дали да измени мярката за неотклонение на бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Той е с обвинение за участие в схема за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас.

Бившият заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май. Арестувани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови. Единият от тях – Атанас, и в момента е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Източник: flashnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *