Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Балкан 1929″с победа от 1:0 над лидера „Марек“(Дупница)

Мъжкият футболен отбор на „Балкан 1929“(Ботевград) победи лидера „Марек“ Дупница с 1:0 в днешния мач, който е 15-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Сблъсъкът се състоя на стадион „Христо Ботев“ в Ботевград.

Първият гол в полза на домакините бе отбелязан от централния нападател Кристиян Ковачев в 17-та минута, след центриране от Петко Петков.

След днешния кръг Балкан се изкачи с 3 места по-нагоре и вече е на 10-то място с 18 точки.

През второто полувреме, в 60-та минута главният рефер даде дузпа за отбора на „Марек“, но Костадин Котев (вратар на „Балкан 1929“) попречи на точното му попадение. В оставащото време гостуващият отбор не реализира възможности за гол, а напротив отвори празни пространства пред играчите на Балкан.

В днешната среща футболистите на „Балкан 1929“ надиграха тактически отбора на противника, заложиха на мобилизация и показаха по-силна игра. „Момчетата изпълниха поставените задачи и заслужено взеха победата“, коментира президентът на ФК“Балкан 1929″ Иван Редовски. Това е втора победа на зелените над лидер във временното класиране. Преди три кръга победиха „Беласица“ с 2-0.

Следващият отбор, срещу който „Балкан 1929“ се изправя, е „Вихрен“ (Сандански). Мачът ще се играе на 21 ноември (събота) , от 14.00ч, на стадион „Христо Ботев“. Отборът на „Вихрен“ Сандански е вторият във временното класиране и е с равен брой точки с Марек – 35.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *