Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почина Мара Василева – съпругата на МИБО

На 90-годишна възраст днес сутринта в Трудовец почина Мара Василева, съпруга на Димитър Василев – МИБО. Само 4 дни оставаха до рожденият й ден на 19 ноември, когато щеше да навърши 91 години.

Мара Василева е родена на 19 ноември 1929г в Трудовец, в семейството на Златка Драганова и Васил Драганов. Баща й е полковник и дълги години председател на ТКЗС, както и директор на завод „Възход“ (днешен „Граммер“ ). Младата девойка израства в София и завършва Девета девическа гимназия, а след това Институт за детски начални учители „Надежда Крупская“ София, специалност „Начална и детска педагогика“. Своят трудов път започва в Министерството на народната отбрана, a след това започва работа, като директор на детската градина в Трудовец, където остава на поста 24 години.

Да припомним, че Димитър Василев основа и бе Главен лекар на Общинската болница в Ботевград, преди 1989г и Първи секретар на Общински комитет – Ботевград на БКП .

Поклонението пред тленните останки на Мара Василева ще се състои в Гробищен парк – с. Трудовец. Датата предстои да бъде уточнена и обявена!

По повод голямата загуба, Общински съвет на БСП – община Ботевград поднася искрени съболезнования на семейството!

ДЪЛБОК ПОКЛОН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *