Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Днес се очаква пристигането на ваксините за медиците и персонала в МБАЛ-Ботевград

Doctor hand wearing medical gloves in close up view hold a vaccine bottle vial while transferring medication to an injection syringe used for treatment of Covid-19 patients

Започва разпределението на ваксините към РЗИ-тата  в по-малките населени места и болниците, след като вчера на летище София пристигнаха новите количества от препарата на Pfizer.

Днес ваксините трябва да пристигнат в РЗИ-Ботевград, а вероятно утре да започне ваксинацията. Тя е доброволна и ще обхване само лекарите и медицинските сестри, които са заявили желание да се ваксинират. МБАЛ-Ботевград има готовност да получи необходимите инструкции и да проведе имунизирането. До този час обаче все още няма потвърдена информация кога точно ще започне колко човека ще се подложат на ваксиниране.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов увери, че до две седмици ще приключи първата фаза от имунизационната кампания, която обхваща медиците. По същото време трябва да започне и вторият етап, в който попадат педагозите и хората от домовете за възрастни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *