Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

След трето искане на Община Ботевград: Росица Иванова даде положително становище за промяна статута на старото училище във Врачеш

След третото си поредно искане на община Ботевград да получи положително становище за промяна предназначението на старото училище в село Врачеш, вчера е получено писмо от Регионалния инспекторат по образовнието с положително становище.

„Положителна развръзка на един казус, който будеше недоумение у мен и общинската администрация по отношение на намерението ми да разделим имота на бившето начално училище в с. Врачеш,да запазим спортната площадка, собственост на Община Ботевград, която да се позлва от децата и младежите на селото. Сградата на училището е в окаяно състояние, но въпреки това към нея има проявен инвеститорски интерес за изграждане на социален дом. Най-важно е за нас да се запази и освръмени една рушаща се сграда“, така кметът Иван Гавалюгов коментира добрата новина.

„До момента срещнахме несъгласие и отказ за положително становище от Началника на Регионалното управление по образованието, на базата на което министъра на образованието да съгласува това инвестиционно намерение. Двата отказа на наешто искане считам, че не е аргуметирано. Трябва да отбележа,ч е тази положителна развръзка се получи не без съдействието на общинския съветник Дамян Маринов, който пое ангажимента да се опита даразговаря с Росица Иванова“, добави Гавалюгов.

Кметът Иван Гавалюгов изрази надежда,че сградата на старото училище съвесем скоро ще добие една нова полезна функция. Той увери, че Община Ботевград няма намерение да продава въпросната сграда за някакви други цели, освен гореспоменатите – за предоставяне на социална услуга, което ще създаде допълнителни работни места за жителите на Врачеш.

Да припомним, че през 2020 г общинските съветници излязоха с декларация, внесена от Тихомир Найденов (ръководител група съветници на ПП МИР), с която поискаха Росица Иванова да перарзгледа отказа за полижително становище относно реконструкцията на рушащото се училище.

През юли в селото тръгна подписка, в която се подписаха 327 жители , които настояваха имота, в който се помещава старото училище -ОУ“В.Левски“ да се използва за социални, хуманитарни и обществени дейности които биха били в услуга на на жителите на селото.Подписката бе инициирана от кмета на селото Марин Боночовски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *