Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Балкан 1929“ започва новия полусезон днес с 4-ма нови играчи, други 4-ма напускат

Днес,18 януари,  започна подготовката за новия полусезон на ФК“Балкан 1929“ на стадион „Христо Ботев“. Церемонията започна от 11.00ч с водосвет за здраве и успехи, отслужен от Отец Николай.

„Започваме тежък и мъчителен подготвителен период за футболистите, но неизбежен. Времето е студено и терените са лоши, но това е период, който ще ни даде плодовете, които ще берем през сезона“, това заяви Президентът на футболниям клуб – Иван Редовски.

Отборът се състои от 24 футболисти, от които 4-ма са нови попълнения, двама от които са млади момчета. Това са Иво Иванов – централен нападател , който идва от отбора на „Локомотив “София, Васко Василев –  десен защитник , идва от отбора на „Сливнишки герой“; Иван Скерлев – „Етър“ Велико Търново и Павел Петков – дясно крило от „Локомотив “София. Вратарите се запазват същите – Калин Дончев и Костадин Костадинов. По-късно през сезона ще бъде избран и капитан на отбора. Да припомним, че досега бе Здравко Атанасов.

Напускат отбора на „Балкан 1929“ общо 4-ма футболисти  – централния нападател Петко Петков, който отива  в „Левски“ Лом;,Георги Кременлиев напуска по собствено желание и отива в ФК“Оборище“ Панагюрище, Михаил Георгиев напуска поради несъвместимост с работата с тренировките и Йоан Маринов отива във ФК “Спартак“ Варна.

Да припомним, че ФК“Балкан 1929“ завърши предходния полусезон в Югозападна трета лига на 11-то място, с един мач по-малко, който е отложен  с тима на  „Доброславци“. Мачът ще се играе в началото на новия полусезон, съобщи Редовски.  Зелените победиха лидерите в групата . ‚Отпаднахме на зонален финал от „Марек“ Дупница за Купата на България. Представянето ни бе прилично, но не съответстващо на показаното на терен“, обобщи Иван Редосвки.

От сряда – 20 януари, „Балкан 1929“ започва 10 контролни мачове. Първата среща е с „Витоша“ Бистрица, която ще се играе от 15ч на стадион „Академик“ София, а в петък от 13.00ч – с „Локомотив“ София на стадион „Локомотив“ София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *