Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР: Разкрити престъпления

Полицаи от Сливница заловиха столичанин с птици от защитен вид.

Около 9.45 часа вчера, в местността „Бабин дел“, автопатрул на РУ-Сливница предприел проверка на 29-годишен жител на столицата. В носения от него сак униформените открили мрежа за ловене на птици и клетка с пет живи птици- четири конопарчета и един щиглец- защитени диви животински видове. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, а случаят веднага е докладван в РИОСВ. От компетентните органи е съставен констативен протокол и  акт за извършено нарушение по чл. 38, ал.1, т.6 от Закона за биологичното разнообразие.

Самоковец бе спипан зад волана под въздействието на коктейл от наркотици.

Около  19.40 часа снощи, на бул. „Искър“, полицейски екип на РУ-Самоков спрял за проверка лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от местен жител. 22-годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на кокаин, канабис, амфетамин и метадон. Взета му е и кръвна проба за химически анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Двама извършители на престъпления са привлечени като обвиняеми след разследване на криминалистите от РУ-Самоков.

Първият обвиняем е 45-годишен самоковец за извършени от него хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите. В магазин за хранителни стоки в града той обиждал собственика с груби и нецензурни изрази и замерял с различни стоки от рафтовете.

След приключване на работата по досъдебно производство 35-годишна самоковка е привлечена в качеството на обвиняема за държане на 420 къса цигари без акцизен бандерол, извършено от нея при условията на повторност- престъпление по чл. 234, ал.3, т.1, вр. ал.1 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *