Общински съвет-Ботевград излезе с Декларация-благодарност към лекарите и здравни специалисти в борбата срещу COVID 19

Днес общинският съветник Николина Цолова прочете декларация, подкрепена от 28 общински съветници, непосредствено след награждаването на Д-р Наташа Вълковска и д-р Петър Чипев с почетни грамоти за значими заслуги в здравеопазването в община Ботевград. Декалрацията ще бъде изпратена до Управителя на общинската болница, д-р Иван Багелейски.

Публикуваме текста на документа:

ДЕКЛАРАЦИЯ от общинските съветници в Общински съвет – Ботевград

УВАЖАЕМИ Д-Р БАГЕЛЕЙСКИ,

/Вр.и.д. Управител на МБАЛ-Ботевград/

УВАЖАЕМА Д-Р ВЪЛКОВСКА,

/Завеждащ „Вътрешно отделение“ и „Ковид“ отделение/

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ И СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ДОБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ,

Ние, общинските съветници от Общински съвет-Ботевград, мандат 2019-2023,

ИЗРАЗЯВАМЕ СВОЯТА БЕЗРЕЗЕРВНА БЛАГОДАРНОСТ

към Вашата работа в Ковид отделението на МБАЛ-Ботевград, където изпълнявайки своя лекарски дълг, спомогнахте за спасяването на десетки човешки животи!

В ситуация на извънредна епидемична обстановка Вие рискувахте собственото си здраве и това на семействата си, и допринесохте с всеотдайна работа и грижа за пациентите в „Ковид“ отделението и доболничната помощ за овладяване разпространението на вирусната инфекция. Петдесет и пет граждани на общината загубиха битката за живота си, но други 640 бяха излекувани, от които около 115 в „Ковид“ отделението в Ботевград. Всеки от вас положи самоотвержен труд в отделението и заслужи благодарността на пациентите и обществото. В продължение на три месеца, на първа линия в борбата с COVID 19, Вие – Д-р Вълковска дарихте с внимание загубилите надежда и ги върнахте към нов живот. Вашите колеги, споделиха професионална Ви грижа за пациентите, а именно д-р Иван Багелейски,  д-р Радостина Бошняшка, д-р Петър Анастасов, д-р Дилян Томовски, д-р Ивета Николова и д-р Христина Тотева и доказаха, че работата в екип дава резултати. Изразяваме благодарност за неуморния труд и всеотдайност също към медицинските сестри на „Вътрешно отделение“ и „Хемодиализа“, към микробиолога Витка Атанасова, и на всички медицински сестри в общинската болница, давали дежурства по график. Изразяваме голяма благодарност към личните лекари и специалисти по здравни грижи в доболничната помощ, които първи поеха голямата отговорност в борбата срещу пандемията и в денонощна грижа за пациентите дадоха своя съществен принос за последващото им лечение.

Днес ние искаме да засвидетелстваме  уважение  и признателност към вашия професионализъм и висок хуманен дълг, за които всяка награда не е достатъчна. Но вярваме, че най-голямата награда за Вас, са спасените човешки животи, които подарихте на техните близки!

Бъдете здрави и успешни в нелекия път в опазване живота на гражданите!

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ВАШИЯ ЗНАЧИМ ПРИНОС В ЗДАРВЕОПАЗВАНЕТО В ОБЩИНА БОТЕВГРАД!

2 thoughts on “Общински съвет-Ботевград излезе с Декларация-благодарност към лекарите и здравни специалисти в борбата срещу COVID 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *