Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан загуби от Черноморец

Балкан допусна трета загуба в първенството на НБЛ. Тимът на Небойша Видич отстъпи у дома на Черноморец с 49-59 след като изоставаше през целия мач. Тимът от Ботевград изигра много слаба втора част, в която нямаше кош близо 5 минути и позволи серия 13-0, която направи разликата двуцифрена. През второто полувреме нашите успяха да изравнят за кратко на няколко пъти, но не стигнаха до обрат нито веднъж. 

Така до момента в класирането нашите са с актив 4-3, а съперникът 6-1. В следващия кръг в събота (18 декември) “зелените” гостуват на Шумен.

Съперникът бе без един от основните си играчи – колумбийският център Тони Троша, който е със счупен нос. 

Мачът започна слабо и за двата тима и вървеше дълго време кош за кош.. Коев изведе гостите за първи път напред след тройка за 6-9 , а след него и Тонев увеличи аванса на “акулите”. Първата тройка за Балкан дойде от Калил Дюкс, който свали на 2 точки пасива на Балкан. До края на частта “зелените” успяха да изравнят и да завършват първия период при 13-13. За първата част тимът на Видич имаше 6 грешки, а  съперникът 5. Бургас имаше 7 точки от грешки на Балкан в първата част, в която дебют направи и новото попълнение Отас Айекеполор. Вторият период започна ужасно за Балкан, който нямаше кош повече от 4 минути. Черноморец се възползва и направи серия 13-0. Първият кош дойде в средата на втория период след пробив на Станимир Маринов, който св али на 15-25 разликата. До края на частта гостите не успяха да отбележат повече, а Балкан успя да свали на почивката разликата на 5 точки при 20-25. През първите 20 минути нашите имаха 28% успеваемост при стрелбата от средно разстояние срещу около 50% за съперника. От линията за три точки домакините имаха 2 точни стрелби от 15 опита, а бургаският тим 1 от 9. 

И вторият период започна трудно за Балкан. “Зелените” обаче подобриха защитата и успяха да намалят на два пъти до 2 точки разликата. В средата на периода нашите успяха да се възползват от грешка на съперника, за да реализират веднага на бърза атака за 30-30. На няколко пъти домакините изравниха, но след това допуснаха серия 10-2 за Черноморец и пасив от 8 малко повече от минута преди края на периода. “Зелените” изпуснаха доста стрелби под коша, а от другата страна съперникът вкара две важни тройки, с които да кача разликата за 34-44.До края на периода Балкан не успя да се възползва от грешките на съперника и след третия период губеше с 8 при 38-46. През цялата последна част бургазлии се задържаха напред. За момент разликата бе 10, а в края падна за малко до 6, но нашите не успяха да намалят повече. 

Дерик Маркс и Дивон Уошингтън бяха най-резултатни и единствени с двуцифрен актив за Балкан от по 13 точки. За съперника най-много отбеляза Уендел Люис 19, а 12 имаше Георги Боянов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *