Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мартин Банов потопи златаровци в света на роботиката

Бившият възпитаник на ППМГ „Акад.проф.д-р. Асен Златаров“ Мартин Банов випуск 2019 се срещна с ученици от девети и десети клас, за да разкаже колко интересен и лесен може да бъде светът на роботиката. Мартин, който в момента изучава „Софтуерни разработки“ в Дания, разработва софтуерни приложения и диспенсъри за колаборативни роботи, намиращи широко приложение в производството и медицината. В датската фирма AIM Robotics той попада като стажант, но по-късно е нает и вече е сред лидерите на проекти на софтуер.

„Хората мислят, че роботиката е нещо сложно и това е причината да не се занимават с нея. Всеки от вас, който има интерес към електроника, механика и софтуер, може да се занимава с роботика, защото тя е много по -лесна, отколкото изглежда“, сподели с гимназистите Банов и ги посъветва да имат отношение към работата, с която ще се занимават, както и да правят не само това, което обичат, а и то да им бъде интересно.

На въпрос на ученици ще се завърне ли в родината, Мартин отговори положително, тъй като това е свързано с осъществяване на мечтата му да развие роботиката в България.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *