Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Новият щам на вируса е много по-заразен, но се прекарва много по-леко (ВИДЕО)

По повод честите случаи, в които община Ботевград се нарежда на първо място по брой на регистрирани от Районната здравна инспекция заразени с COVID 19, днес кметът Иван Гавалюгов заяви, че тенденцията е намаляване броя на хоспитализираните в общинската болница. По думите му в сряда ( 26 януари), броят на настанените е бил 20, при капацитет 51.

„Да, наблюдава се действително като цяло такава тенденция на завишаване броя на вирусоносителите. Тестовете може да са много повече по различни причини. Потвърждава се мнението на експертите, че този щам на вируса е много по-заразен, но се прекарва много по-леко. Това са нашите лични наблюдения и впечатления“, заяви кметът. По негова информация последно регистрираните на ден в общината са между 70 и 80 заболели – информация, която Botevgrad.news също публикува ежедневно.

Дали се предвижда заседание на Общинския кризисен щаб и заседвал ли е той във връзка със завишения брой заболели в общината, кметът Гавалюгов заяви, че щабът не е заседавал и не се е налагало да заседава по повод приемане на някакви допълнителни ристриктивни мерки. По думите му, като председател на Общинския кризисен щам, не смята да бъдат предприети други ограничителни мерки, освен тези, които вече са предприети на национално и областно ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *