Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областният управител Иван Иванов се срещна с кмета Иван Гавалюгов

Областният управител на Софийска област Иван Иванов се срещна с кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, по време на работно посещение в Ботевград.

В началото на срещата Областният управител Иван Иванов изрази надежда, че разговорът ще бъде ползотворен и ще бъде едно добро начало.

„Има доста проблеми, които във времето не са намирали решение и за които областта има компетенции и правомощия да съдейства да се разрешат“, заяви кмета на общината в началото на разговора.

По време на работната среща са обсъждани проблемите на общината във ВиК сектора, липсата на вода в определени периоди от годината, което се дължи на старата водопреносна мрежа.

Иван Гавалюгов подчерта, че за една голяма част общината е готова с проекти. Необходимо е обаче те да бъдат разгледани от институциите, одобрени и да получат финансиране. Имаме проект и за възстановяване на старите сондажи, тъй като районът е богат на подпочвени води, които не са дълбоки. Бихме могли да използваме тази алтернатива за водоснабдяване“, добави кметът на Ботевград.

Той постави и въпроса за пътя през Арабаконашкия проход, който е в изключително тежко състояние. „Води се общински, но по никакъв начин не изпълнява тези функции – най-близкото населено място – село Врачеш, е на 10 км от този път. Двете общини – Ботевград и Горна Малина, чиято собственост е, нямат никаква финансова възможност да се заемат с подобна тежка реконструкция“, посочи Иван Гавалюгов.

Това бе поредна среща на г-н Иванов с кметовете от Софийска област, след встъпването му в длъжност.