Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Съвместен спектакъл „Приказка за нашите общи традиции – театър и музика“ ще бъде представен в Правец

Народно Читалище „Заря 1895“, гр. Правец и Сдружение „Самодеен театър „Бария“, гр. Сурдулица, Република Сърбия, партньори по проект „Традиционни празници при съседа“ с референтен номер CB007.2.13.188, финансиран от Европейския съюз по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014-2020 ще представят съвместен спектакъл „Приказка за нашите общи традиции – театър и музика“.

 На 5 март 2022 година от 17:30 ч. в зала Правец на НЧ „Заря“ с пърформанс –  изпълнение на живо на артистите от самодеен театър „Бария“, Сурдулица и Представителния танцов ансамбъл „Заря“, Правец ще представят уникален спектакъл, преплетен през нашите общи традиции и нематериално културно наследство, чрез средствата на музиката, танците и театъра.

Съвместният концерт е подготвен в изпълнение на дейностите по проекта. Той подпомага популяризирането на традиционните фестивали и празници в трансграничния регион като „Власинско лето“ в Сурдулица, както и тези в Правец – Тодоровден – събор на Правец, общите пролетни празници – Сирни Заговезни, Лазаровден, Цветница, Великден.

Каним жителите и гостите на Правец, Ботевград и Етрополе, да дойдат и да се насладят на незабравима феерия от театър и музика в един общ спектакъл от двете страни на границата България – Сърбия.

Заповядайте в Правец на 5 март 2022 г. от 17.30 часа. Очакваме ви!

Проектът е съфинансиран от ЕС чрез Програмата за ТГС ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Сърбия

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Сърбия 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB007. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на НЧ „Заря 1895“ – Правец и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *