Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ на първите места в общината на „Ученически игри 2021-2022“

В края на февруари приключиха спортните прояви на учениците в общинските състезания „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2021-2022“.

Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката за учебната  2021-2022. Те се провеждат в три възрастови групи : момчета и момичета ( V-VII клас ), юноши и девойки ( VIII-X клас ) и  юноши и девойки ( XI-XII клас ) и в четири етапи: вътрешноучилищни и общински, областни, зонални и финални .

Състезанията се организираха от община Ботевград и  ОП „Балкан“.  Учениците от училищата на територията на община Ботевград се състезаваха в спортовете баскетбол, волейбол и футбол.

Класиран на 1-во място по баскетбол при момчетата във възрастова група V-VII клас е отборът на ППМГ „Акад. Проф. д-р Ас.Златаров“ -Ботевград, при момичетата във възрастова група V-VII клас е отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Ботевград, при юношите във възрастова група VIII-X клас е отборът на ППМГ „Акад. Проф. д-р Ас.Златаров“-Ботевград.

Класиран на 1-во място по волейбол при юношите във възрастова група XI-XII клас е отборът на ППМГ „Акад. Проф. д-р Ас.Златаров“-Ботевград.

Класиран на 1-во място по футбол при момчетата във възрастова група V-VII клас е отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Ботевград, при юношите във възрастова група XI-XII клас е отборът на ППМГ „Акад. Проф. д-р Ас.Златаров“-Ботевград.

Победителите в общинския етап на състезанието ще могат да участват в областните състезания на „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2021-2022 “. За сега не е сигурно  провеждането на областен етап на състезанието. Ако бъдат проведени областите състезания, датите,  местата и организаторите ще се определят от БАСУ ( Българска асоциация спорт за учащи) и ще бъдат публикувани на интернет страницата им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *