Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

На среща между кмета на Ботевград и председателя на БТС ще се обсъжда съдбата на хижа „Рудината“

Миналата година Община Ботевград изяви намерение за придобиване на собствеността върху хижа „Рудината“, която в момента е собственост на Български туристически съюз, като тогава стана ясно, че туристическия съюз е сключил договор за стопанисване от етрополско туристическо дружество. До момента хижата се е поддържала от местни ботевградски доброволци. Теренът около хижата обаче е общинска собственост – на Община Ботевград. Намерението на общината е заявено категорично в Областната администрация миналата година, която тогава е дала отказ.

След встъпването си в длъжност, новият областен управител на Софийска област Иван Иванов предприе поредица от срещи  с кметовете от Софийска област. На срещата му с кмета на община Ботевград, областният управител се е запознал с казуса на хижа „Рудината“.

На 15 март областният управител Иван Иванов е инициирал среща в областната администрация между кмета Иван Гавалюгов и председателя на Български Туристически Съюз, на която ще бъде обсъдено желанието на Община Ботевград да си върне собствеността върху хижата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *