Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пета поредна победа за Балкан в НБЛ

Пета поредна победа за Балкан в НБЛ. Отборът на Небойша Видич надигра у дома категорично Академик Пловдив със 79-63 и завърши на втора позиция втората фаза в първенството с общ актив от 14 успеха и 4 поражения. Това означава, че в третия етап тимът ни ще бъде домакин на отборите, завършили на 3, 4, 5 и 6 място и гост на заелите 7,8,9 и 1-во.  Към момента тимът на Йордан Янков е седми с 8-10. Левски победи Спартак Плевен като домакин и запазва място в четворката. 

Добър дебют за Балкан направи новото попълнение Крисчън Джоунс, който се включи с  15 точки, 4 борби и 3 асистенции за успеха.

Следващият домакински мач на Балкан е на 8 март срещу израелския Ирони Нахария – първи двубой от втората фаза на регионалната надпревара.  

Третия етап в НБЛ за Балкан стартира на 10 март с гостуване на Ямбол.

Срещата започна по-добре за Пловдив , който поведе с 4-0 първите 2 минути. Нашите направиха няколко грешки, но постепенно влязоха в ритъм. Те направиха важна серия от 15-2 и се откъснаха с 9 точки малко преди края на първия период – 15-6. Още в средата на частта дебют направи новото попълнение Крисчън Дион, който се включи добре в защита и направи една асистенция, борба и открадната до края на периода, вкарвайки и един фаул. Балкан продължи с добрата игра и след 10 минути вече водеше с 15 точки – 23-8. Пловдив бе 3/12 (25%) от средно разстояние и 0/6 от тройката за това време. Вторият период започна противоположно на силната игра. Гостите отговориха с 8-3, като всички бяха дело на капитана Васил Бачев, а Балкан нямаше кош от игра в първите 5 минути. Серията на Пловдив стигна 11-3, а разликата падна до 7 – 28-21. Първият кош от игра за Балкан дойде от център Джоунс. След него и Станимир Маринов вкара тройка, а гостите сгрешиха на няколко пъти и Балкан се възползва, за да направи отново разликата в своя полза двуцифрена. Балкан отъврна с 9-0 и въпреки че изпусна някои шансове в края, на почивката си осигури преднина от 16 – 37-21.

Академик започна със серия 8-0 второто полувреме, която бе спряна от тройка на Митко Димитров. Тя даде началото и на нов силен подем в играта на балканци, който направи водачеството им точно 20 – 15 минути преди края на двубоя – 52-32. Играта продължи да върви с размяна на серии – нова такава в полза на гостите – 10-2 доблжии до 10 точки разликата след доста грешки на „зелените“. Пловдив спечели с малко третия период, който бе най-резултатен – 23-25.  Двата тима започнаха последния  период с 14 преднина за Балкан – 60-46. В последната част разликата надскочи 20 и продължи да нараства като домакините спечелиха заслужено двубоя.

Амад Рори бе най-резултатен за успеха с 20 точки. 12 имаше Станимир Маринов, а 10 добави Дивон Ушоингтън. 

За Академик най-много 14 имаше Васил Бачев, а 12 отбеляза Николай Николов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Снимки: Николай Христов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *