Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици от ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” участваха в Национален ученически конкурс “Млад Иноватор”

Отбор “Златаровци” в състав: Божидара Зланкова, Диана Иванова, Владимир Цанов, Даниел Йорданов под ръководството на Ива Цветанова, учител по химия и опазване на околната среда и Теменужка Христова, старши учител по биология и здравно образование и Тодор Василев, старши учител по физика и астрономия.

Учениците получиха грамоти за участие в Национален ученически конкурс “Млад Иноватор” с проект – “Иновативен компостер”, като признание за иновативно мислене и принос за разработване на зелените иновации на бъдещето.

“Млад Иноватор” е национален иновативен ученически конкурс, проведен по инициатива на PostScriptum Ventures.

“Същността на нашата идея е да се направи компостер, който не само да съхранява градински отпадъци, но да ги преработва и да ускорява процеса на гниенето им. Идеята ни е по-различна от тези, които бихте могли да намерите в интернет, защото е много по-комплексен и иновативен от обикновените компостери.

Замисълът за този проект дойде от наличието на парк в нашето училище. Всяка година, организирано, всички класове събират падналите от дърветата листа. Често те биват изхвърляни. С наличието на такъв компостер, те ще бъдат използвани за образуването на тор, която по-късно би могла да се използва за наторяването на растенията в парка и училището. “

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *