Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Смесената ни двойка Елена Босилкова (Ботевград) и Жулиен Шайков на престижното 4-то място в Световното първенство по акробатика

Смесената ни двойка Елена Босилкова, която е от Ботевград, и Жулиен Шайков (от Бургас) се разминаха на косъм от медалите във възрастова група 13-19 години на световното първенство по акробатика в Баку (Азербайджан). 

Заедно с националния отбор в Баку е и треньорката на КСА“Балкан“ Ботевград – Добринка Николова, която тренира Елена Босилкова.

Възпитаниците на Гергана Денева, която изведе до олимпийските титли на Младежките игри в Буенос Айрес през 2018 година Панайот Димитров и Мариела Костадинова, изиграха много стабилно смесеното си съчетание, а оценката от 27.430 точки ги нареди на 4-то място в крайното подреждане. Елена и Жулиен са дебютанти на състезание от такъв ранг, а факта, че само 0.250 стотни ги разделиха от третото място е сериозна заявка за бъдещи успехи.

Световни шампиони станаха представителите на Израел – първи отбор, който получиха за изпълнението си 29.400 точки. Сребърните отличия отидоха при първия тим на Португалия – 27.950 точки, а бронза с резултат от 27.680 точки стана притежание на спортистите от Русия.

Братята Данаил и Мартин Николови се наредиха на 6-то място при двойките в същата възрастова група. Българите получиха за изпълнението си оценка от 26.900 точки. Влизането във финала на бронзовите ни медалисти от миналогодишното първенство на планетата е изключително постижение с оглед на подготовката, която те проведоха. Заради пандемията от Covid-19 залата в Горна Оряховица беше затворена и това принуди възпитаниците на Йорданка Кочева да тренират извън родния им град. Отстъплението им се дължи и на факта, че Мартин и Данаил за първа година се състезават в тази възрастова група, в  която правилника и изискванията към съчетанията са много по-високи от тези при 12-18 годишните.

Златните медали в този вид бяха спечелени от акробатите на Русия с оценка от 28. 550 точки.

1 коментар на “Смесената ни двойка Елена Босилкова (Ботевград) и Жулиен Шайков на престижното 4-то място в Световното първенство по акробатика

  1. Да кажа само че Меси премина през България, със самолет до балканите.Отказва се от футбола и от другата седмица дано да стане баскетболист в Балкан. Все пак Балкан е в България и като подобни постове колкото Меси ще стане баскетболист толкова и заслугата на баба Тонка Ботевградска е помогнала за гимнастиката ни. Важно е да се дига пушилка и да се оправдават разходи пръснати на вятъра. Колко пари на година общината дава за Баскет, Гимнастика, Карате, ще отговопи ЛИ някой? ЗАЩОТО ПО ЗАКОН ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОБЩИНАТА Е ДЛЪЖНА ПРЕД НЕИНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ДА ИЗНЕСЕ ВСИЧКИТЕ ДАННИ ?!! Но знаете приказката ‘Няма да е вечно все така Иване ‘ Идва Видьов ден. Успех! И ДА СИ ЗНАЕТЕ ИДВАТ НЕУДОБНИТЕ ВЪПРОСИ И ФАКТИ СКОРО. До тогава приятни сънища, пък после които , знаете приказката ……….кака вече не дава 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *