Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

С две подписки граждани предлагат промени в проекта за благоустрояване на жилищен комплекс „Васил Левски“

Във връзка с представения на обществено обсъждане на 25 февруари 2022 г. идеен проект за благоустрояване на междублокови пространства в жилищен комплекс „Васил Левски“ бяха проведени две граждански подписки. Те бяха подкрепени от граждани, живеещи в североизточната част на жилищния комплекс, какъвто е и обхвата на въпросите, разглеждани в подписките.

Първата подписка съдържа искания в 6 (шест) точки, свързани накратко с:

– цялостно запазване на съществуващите зелени площи и дървесна растителност;

– цялостно запазване на съществуващата дървесна растителност;

– да не се изгражда връзка между широкия път и ул. „Захари Стоянов“ (околовръстен път);

– да не се изграждат фонтани;

– да не се строи търговски център;

– да не се поставят допълнителни беседки на неподходящи места (твърде близо до сградите);

Втората подписка съдържа предложение в 1 (една) точка, свързано накратко с:

– да бъде изградена паркинг-сграда, която да компенсира недостига на паркоместа и премахването на гаражните клетки, както и да предотврати отнемането на зелени площи.

Инициаторите на подписките подчертават, че последните нямат за цел да се противопоставят на благоустрояването на междублоковите пространства в ж.к. „Васил Левски“, а на конкретни предложения, представени в идейния проект.

Кампанията по запознаване на живущите в тази част на комплекса с конкретните искания на двете подписки и по събирането на подкрепа за тях е осъществена в периода от 02.03.22 г. (сряда) до 08.03.22 г. (вторник). Те са подкрепени от общо 320 души, като в първата са се включили 168 души, а във втората 152 души.

На 09.03.2022 г., посочените подписки са били внесени заедно с придружително писмо в Деловодството на Община Ботевград на вниманието на кмета на Община Ботевград, г-н Иван Гавалюгов с входящ номер 9400-637/09.03.22 г. Вносители са Адриана Маринова и Анета Маринова, живущи в ж.к. „Васил Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *