Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан надигра като гост Ямбол и записа 15-та победа в НБЛ

Балкан записа 15-та победа в НБЛ. Тимът на Небойша Видич започна с труден успех третата фаза от първенството,надигравайки като гост Ямбол със 70-79.

Двубоят бе доста оспорван като едва в края на мача нашите успяха да натрупат двуцифрена разлика. В последните минути тя падна до 7 на няколко пъти, но „зелените“ удържаха успеха. Срещата пропуснаха Станимир Маринов, който няма да играя до края на сезона заради скъсани връзки на рамото и Дивон Уошингтън, който също е с лека травма след последния мач на Балкан. 

В следващия кръг на 13 март в неделя Балкан приема у дома Спартак Плевен. Срещата е от 18:00 часа в „Арена Ботевград“. 

Балкан стартира за първи път с Александър Гавалюгов, който бе на терена в първите 5 минути,а след това заменен от Амад Рори. Американският гард взаимодейства добре с Крисчън Джоунс, който даде добър подем в играта на Балкан, вкарвайки 12 през първита 10 минути. Ямбол намаляваше на няколко пъти на 4 точки, но в края на първата Балкан успя да поведе с най-голямата разлика в първия период от 8 – 20-28.

За кратко „зелените“ качиха на 10 в началото на втория период, но след това допуснаха доста грешки в атака и защита. Домакините се възползваха по на-добрия начин и свалиха на 3 точки пасив при 29-32. Тройка на Рори спря подема на домакините. Грешките в атака за Балкан обаче продължиха, а Ямбол взе доста борби в нападение и държеше съперника до стената. Матушев вкара също за 3, за да свали втори път до 3 точки. Грешките за Балкан в атака продължиха и 4 минути преди края разликата падна на 1 – 34-35. За 15 минути двата тима имаха по 11 грешки всеки. На няколко пъти Ямбол намаляше на точка, а Амад Рори държеше своите напред.  На почивката момчетата на Видич успяха да задържат аванс само от 5 – 40-45. И двата тима стреляха с висока успеваемост от средно разстояние, като Ямбол бе 63%, а Балкан над 70%. Трудна бе и третата четвърт като в началото на няколко пъти съперникът намаляваше до 3,4 точки. За първи път в началото на последната Ники Грозев вдигна разликата над 10 точки при 59-70. Тогава за пет фаула излезе Дерик Маркс. 

В последните 3 минути разликата падна до 7 точки на два пъти, но Балкан удържа успеха. 

Амад Рори бе най-резултатен за успеха с 21 точки, 5 борби и 4 асистенции. Крисчън Джоунс заърши с дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби, а 12 реализира Николай Грозев.

За Ямбол най-много 21 точки и 8 борби имаше Тадж Ридли. Алонзо Кембъл се включи с 15 и 7 борби, а 12 реализира Александър Матушев.  

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *