Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

14 човека досега са направили дарения за пострадалите от Украйна в пункта в Ботевград

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население от войната в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация с правителството на Република България, Българският Червен кръст обяви кампания за набиране на материални дарения.

От 1 март Община Ботевград се включи в Националната кампанията на Българския Червен кръст за подготовка на хуманитарна помощ за нуждаещите се в Украйна. От тогава 14 човека са направили дарения в подкрепа на пострадалите от сблъсъците в Украйна, в пункта, намиращ се в сградата на Общината.

Тоалетна хартия, битова химия и памперси преобладават в даренията получени в ботевградския пункт.

„Имаме нужда от повече хора, които да даряват“, каза здравният медиатор Иван Иванов, който е един от хората, приемащи помощите в пункта.

Всеки ден се подава информация на БЧК за даренията, като се очаква другата седмица те да потеглят към нуждаещите се.

Пункта за дарения се намира в сградата на Община Ботевград, от към входа на ул. „Свобода“ /срещу Еконт/. Работи всеки делничен ден от 10:00 ч. до 16:00 ч.

Всеки, който желае да помогне може да дари нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя), спално бельо, топли завивки, хигиенни материали. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.

Пунка ще продължава да работи докато има нужда от помощ за пострадалите от военния конфликт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *