Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пунктът за дарения в подкрепа на нуждаещите се в Украйна, ще бъде отворен и през почивните дни

Община Ботевград се включи в Националната кампанията на Българския Червен кръст за подготовка на хуманитарна помощ за нуждаещите се в Украйна, откривайки пункт за дарения в сградата на общинска администрация, откъм входа на ул. „Свобода“ /срещу Еконт/. Към момента 15 жители на общината са дарили дрехи, обувки, топли завивки и хигиенни материали.

За улеснение на желаещите да се включат в дарителската кампания, Общинска администрация – Ботевград съобщава, че дарителският пункт ще работи и в почивните дни, като дарителите трябва да се обадят предварително на тел. 0898426264.

Както бе обявено, в делничните дни пунктът работи без прекъсване в интервала от 10:00 ч. до 16:00 ч., когато телефоните за връзка с Община Ботевград са: 0879496144 и 0886302499.

След като вече на територията на общината има настанени украински граждани, от Регионалния център на БЧК информираха, че събираните в Ботевград дарения могат да се използват за покриване на техни нужди, вместо да се изпращат за конвоиране в Украйна. В тази връзка, нуждаещите се от подпомагане с дрехи, обувки, топли завивки, хигиенни материали и базови /пакетирани/ храни украински граждани, настанени на територията на община Ботевград, могат да бъдат насочени да се обърнат за помощ към общинската администрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *