Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Все още издирват шофьора, качил се с джип по стълбите на Младежкия дом

Полицията в Ботевград все още издирва шофьора, демонстративно погазил правилата за движение в центъра на града.

От кадри, заснети от видеокамерите на община Ботевград, се вижда как шофьор на джип се движи необезпокоявано по пешеходната зона на града и дори изкачва стълбите на Младежкия дом, в който се помещава дискотека.

Нарушителят два пъти щурмува стъпалата, не го смущава дори фактът, че покрай него минават хора. Един дори отваря вратата откъм водача и се опитва да разбере какво става, но джипът тръгва назад.

„За съжаление това не е изолиран случай, имало е и други такива, в които хора са навлизали с автомобили и мотори в централната градска част и са създавали непосредствена опасност за живота и здравето на присъстващите на площада…По-сериозният проблем е поведението на водача, провокирано от усещането за безнаказаност. За мен такъв тип действия трябва да бъдат санкционирани по наказателния кодекс, в никакъв случай само с административно наказание. Идеята е да имат превантивен характер тези наказания, така че следващият път, дори и на пияна глава, така да се каже, да не си помислят да правят подобни маневри“, коментира кметът Иван Гавалюгов.

Той е установен, живее в село Врачеш, но не е открит на адреса. По неофициална информация в момента дори не е в България.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов се надява мъжът да бъде задържан и да получи ефективна присъда.

Източник: bTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *