Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гражданите решиха парите от глобите за неправилно паркиране да отидат за лечението на Анатолий от Трудовец

След налагането на новите правила за паркиране на автомобили в Ботевград, Общината пое ангажимен да даде възможност на гражданите да вземат решение за какво да се изразходват средствата, генерирани от наложените глоби за неправилно паркиране.

За периода от 20 януари до 28 февруари събраните средства са на стойност 7400 лева.

В петък приключи гласуването в анкетата създадена от Община Ботевград във фейсбук групата „Забелязано в Община Ботевград“. С убедително мнозинство, гражданите се обединиха около каузата за лечение на 13-годишния Анатолий Стоянов от Трудовец, който е диагностициран с Таласемия Майор – тежката форма на болестта Таласемия. За подпомагане на благотворителната кампания са гласували 1047 души.

Другите предложения бяха парите за се изразходват за изграждане на допълнителни паркоместа в кварталите, за закопуване на медицинска техника за болницата, за организиране на ученически спортни мероприятия с награден фонд, за закопуване на детски книги за попълване на фонда на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“.

Кметът Иван Гавалюгов ще внесе решението на гражданите, като предложение за одобряване от Общинският съвет.

В началото на месец април ще бъде обявена сумата на наложените глоби през март, като отново гражданите ще решат къде да отидат парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *