Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Обсъден бе проектобюджетът на Община Ботевград за 2022г

„С този проект сме се опитали да съставим един относително балансиран бюджет, с който да обезпечим нормалната дейност на община Ботевград до актуализация на държавния бюджет, когато очакваме увеличение на приходите към общината, вследствие, на което ще направим и нашата актуализация.“ С тези думи зам. кметът Борис Борисов даде начало на общественото обсъждане на проектобюджета на община Ботевград за 2022 година.

След представяне на приходната и разходната част на проекта, общинските съветници и гражданите, които присъстваха имаха възможността да дадат предложения и изкажат мнение.

   Предложения към проектобюджет 2022г. даде общинският съветник Дамян Маринов. Първото бе за облагородяване на централните части в малките населени места, което освен, е ще подобри облика им, ще бъде и предпоставка за привличане на потенциални туристи и увеличаване на туристическия поток.

Другите две негови предложения бяха за ремонт на църквите и част  материалните бази на училищата в малките населени места.

   Предложенията му бяха приети с отговор към тях, че с очакваните допълнителни средства след актуализацията на държавния бюджет, ще бъдат изпълнени тези допълнителни дейности. Борис Борисов допълни, че размерът на приходите в малките населени места няма да бъде намаляван. 

 Общинският съветник Цветанка Арбова отправи запитване, свързано с ремонтни дейности на главната улица в село Врачеш.

   В отговор, Борис Борисов уточчни, че е предвиден значителен ремонт на улица „3-ти март“, който ще бъде финансиран от фонд Земеделие.

Общественото обсъждане завърши с още едно уточнение от Борис Борисов, свързано с БК Балкан: „Тази година общината няма да финансира баскетболния клуб от собствените си приходи. Те няма да бъдат намалени, а осигурени от спонсори“.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *