Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Силният вятър повали дървета в центъра на Правец

След бурята тази вечер няколко дървета паднаха в центъра на Правец. Общината предприе незабавни действия по отстраняване на падналите стволове. След сигнал от общината се работи и по отстраняване на авариите по електроразпределителната мрежа от ЧЕЗ.

За 1 април беше обявен жълт и оранжев код за силен и бурен вятър в цялата страна. Оранжев код за силен вятър, в отделни райони с пориви над 25 m/s, е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. За всички останали области е в сила жълт код за силен вятър от юг-югозапад с пориви до 20-22 m/s.

През почивните дни времето ще остане много динамично. В събота вятърът временно ще отслабне и в Дунавската равнина ще бъде от запад-северозапад, но по-късно през деня отново ще стане югозападен и ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често значителна след обяд, когато на места в Западна и Централна България ще бъде с краткотрайни валежи, по-интензивни в Югозападна България; ще има и гръмотевична дейност. Температурите ще започнат да се понижават и максималните ще са предимно между 17° и 22°. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *