Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Удължават движението на тирове по стария път за София покрай Ботевград и Врачеш

Поради  ремонтно-възстановителни дейности на АМ „Хемус“, старият път за София, минаващ покрай Ботевград и Врачеш, трябваше да е обходен за камиони  над 12 т. до 31 март тази година. Но в информационния бюлетин за пътната обстановка обстановка на АПИ от 1 април, се вижда ново удължаване на срока, който вече е до 30 април.

Движението от пътен възел „Витинска река“ до пътен възел „Ботевград“от км 30+260 до км 47+060 е ограничено за МПС над 12 т. поради ремонтни дейности на виадукт при км 34+220. Ограничението не важи за автобуси за обществен превоз на пътници. Сигнализацията за ВОБД е от км 28+560 до км 48+260 по двете платна.

Обходен маршрут: път I-1/Е79 и път II-17 от пътен възел „Ботевград“ до пътен възел „Витинска река“ за двете посоки. Срок 30.04.2022 г.;

Натовареният тежкотоварен трафик създаде проблеми на жителите на общината през последните месеци. При снеговалеж в началото на януари тази година движението в района „замръзна“, като дори общественият транспорт беше блокиран.

Освен това местността „Розите“, на входа на Ботевград откъм Врачеш, стана любимо място за престой на шофьорите на камиони, които превърнаха околността в сметище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *