Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предстои основен ремонт на покрива на спортна зала Правец

Инвестиционните намерения на Община Правец са за основен ремонт на покрива на “Спортна зала Правец”. Сградата се намира в УПИ XXVI за спортен комплекс, кв.9, по плана на гр.Правец. Площта на покрива предмет на основен ремонт е 1780кв.м.

Обществената поръчка „Основен ремонт на покрива на спортна зала Правец” предвижда избор на изпълнител на основен ремонт на покрива на основната сграда на спортната зала. Този ремонт е наложителен поради наличието на множество течове от покрива в сградата.


Съществуващият покрив е в лошо състояние. Наличната хидроизолация на места е компрометирана, изхабена като цяло, което води до течове в сградата. Отводняването на покрива става чрез седящи улуци по двете дълги страни на сградата, като отвеждането на водата е през воронки в четирите ъгъла на сградата.


Ремонтът предвижда изпълнение на топлоизолация от каменна вата на плочи с битумно покритие, с дебелина 14 см, клас по реакция на огън А1, и коефициент на топлопреминаване ƛ 0,036 W/mK. Предвижда се изпълнение на хидроизолация. Ще бъдат подменени ламаринените шапки на бордовете и воронките. Ще се изпълни облицовка на борда на покрива от външната страна.

Прогнозната стойност на ремонта е 330 769,56 лв.

Крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие е 13 април. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *