Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Цветелина Георгиева и Павел Василев от клуб „Таек Кион“ с шампионски титли от Европейското в Хърватия

България зае третото място на Европейското по Таекуон-до ИТФ, което се проведе от 26 март до 01 април в гр.Пореч, Хърватия. В състезанието взеха участие 26 страни. Националният ни отбор бе съставен от 77 състезатели. Те завоюваха общо 16 златни, 18 сребърни и 30 бронзови медала. Както съобщихме по-рано, четирима състезатели от ботевградския клуб „Таек-кион“ бяха част от националния отбор. Те се завърнаха с 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

За пореден път Цветелина Георгиева стана Европейска шампионка на спаринг в категория 58 кг. при девойки старша възраст. Първата `и среща бе с Анна Якубова от Чехия, която Цвети победи. Вторият `и опонент бе Катрин Хоумс от Уелс. На полуфинала Цветелина нокаутира Катерина Нтука от Гърция, което я изправи на финал срещу Айкатерини Пападиоти, също от Гърция. Нашето момиче показа класа и не остави и доза съмнение, че заслужава европейската титла. След четири категорични победи, Цветелина Георгиева стана шампионка в своята категория. Освен златото, тя спечели сребро на отборния спаринг за девойки и два бронза в дисциплините отборна форма и отборно специална техника.


Другият златен медалист е Павел Василев. Той спечели златото в дисциплината силов тест при отборно чупене, в което участваха представители на 5 държави. В категорията +92 кг, Павел победи двама представители на Гърция, но на полуфинала загуби от своя съотборник Иван Георгиев и така класира трети.


Третия състезател-Моника Богданова завоюва сребро в дисциплината отборен спаринг при старшите девойки и два бронза на форма и специална техника.


Ивайла Цакова е четвъртата медалистка, която направи отличен дебют в това Европейско. Тя взе участие при девойки младша възраст, където спечели бронз в категория спаринг над 65 кг, като победи състезателки от Норвегия и Гърция, но на полуфинала загуби от гъркиня, която стана и шампионка с тази категория. Сребърен медал Ива спечели в отборния спаринг на девойките младша възраст.


Треньорът Борислав Витков, който взе участие като съдия на това Европейско, сподели, че е доволен от резултатите на неговите състезатели.


Следващото предизвикателство за нашите състезатели е „King of Taekuon-do“, което ще се проведе на 7 и 8 май в Гърция. Състезанието е клубно и се очаква в него да вземат участие около 1500 таекуондисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *