Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Заместник-областният управител Иван Велков проведе първо заседание на Междуведомствена работна група за изготвяне на конкретни изисквания за прием на деца, пристигащи от Украйна, в детски градини и училища

Заместник-областният управител на Софийска област и ръководител на Междуведомствената работна група за изготвяне на конкретни изисквания за прием на деца, пристигащи от Украйна, в детски градини и училища проведе днес първото заседание на групата.

Към настоящия момент потърсилите закрила у нас украински граждани на територията на Софийска област са 321. Най-много те са в Община Етрополе – 121, Долна Баня – 45, Костинброд – 29, Ботевград – 30.

Директорът на РЗИ – Софийска област д-р Розалина Чобанова запозна членовете на Междуведомствената група с указанията, дадени от Министерството на здравеопазването при прием на деца в детски градини и училища.

Имунизационният календар на Украйна има известни различия с този на България. Личните лекари са получили указания как да подходят, за да има уеднаквяване, посочи д-р Чобанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *