Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Как се бракува МПС

Причините да започнете да си задавате въпроса, как се бракува МПС са много. Възможно е на автомобила просто да му е дошло времето. Може да се развали, така че евентуален ремонт  да не представлява разумна инвестиция. Да не дава Господ, но се случва ПТП и поправката след това изглежда невъзможна или скъпа.

Как се бракува лека кола

В такъв случай, когато вече е ясно, че автомобилът е ненужен, вместо да му текат данъци, най-разумното решение е неговото бракуване. Вие може да си свалите номерата и да идете в КАТ, където да обявите съответното МПС за отписване. Там следва да уточните, къде ще бъде съхраняван този автомобил след като излезе от употреба и КАТ го снеме от отчет.

Не всеки, обаче, има двор или място, където да може да съхранява излезли от употреба моторни превозни средства. Тогава стигате до извода, че най-доброто решение е да потърсите фирма, която изкупува коли за скрап, за да може поне да вземете някакви пари за старата си кола. Тогава по-добре първо да предадете колата, а след това да идете в КАТ.

Как да откриете към коя фирма да се обърнете, за да получите най-добрата цена за бракуваното си МПС?!

Ако тръгнете да търсите компании изкупуващи стари коли за скрап, ще видите, че те не са малко. Разумно изглежда да попитате някой Ваш познат, дали е ползвал такива услуги преди това и може ли да Ви препоръча нещо. Защото ако тръгнете да им звъните или да им пишете, за да проверите една по една, коя ще Ви свърши работа, ще загубите ценно време. Разумно е да се доверите на познато име с дългогодишна история и богат опит в бранша.

Ще улесните задачата си, ако попитате за транспорт на колата от адреса Ви и работно време, което да бъде удобно за Вас, за да не се налага да отсъствате от работа, за да предадете автомобила. Не забравяйте да поискате и документ за дерегистрация, който заедно с номерата да занесете в КАТ, за да бракувате МПС-то.

Как да вземете най-добрата цена за кола за скрап

Тук идва и момента, в който ще разберете, че може да получите не малка сума за непотребната си кола. Компаниите, които изкупуват автомобили за скрап могат да Ви предложат прилична цена, за покупката на МПС-то, което искате да бракувате и е логично, Вие да си дадете колата точно на тази от тях, която Ви даде най-високата цена.

„Екометал инженеринг“ ЕООД е фирмата, която търсите.

Може да се свържете с техния кол-център в удобен за Вас начин – чрез имейл от сайта www.ecometal.bg, може да пишете в месинджър от тяхната фейсбук страница или да им позвъните по телефона.

Оценката на Вашата кола ще бъде извършена на момента. Ще Ви бъде предложена най-добрата цена, за да бракувате МПС при тях. Услугата включва безплатен транспорт за возилото и взимането му от адреса Ви. Получавате парите си в брой на място. Издава Ви се документ за дерегистрация, който с номерата носите в КАТ. И, всичко това може да стане в удобен за Вас ден и час, защото Екометал работи без почивен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *