Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Досегашният областен управител Иван Иванов става шеф на ВМЗ-Сопот

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че борда на директорите на Държавната консолидационна компания е взело решение да смени ръководството на ВМЗ-Сопот.

Причина за това е фактът, че за миналата година ВМЗ-Сопот е бил на печалба от 3,1 млн. лева, а само за първите три месеца на годината заводът е на загуба от 1,4 млн. лева. Освен това досегашното ръководство на ВМЗ-Сопот е отказало да преведе дивидента от печалбата на дружеството за миналата година.

И още – от Министерство на икономиката и индустрията научили случайно, че ръководството на ВМЗ-Сопот е обявило за продажба почивна база в Старосел, хотел в Сопот, сгради в Калояново, въпреки изрична заповед към държавните дружества да не се разпродава недвижимо имущество.

В новото ръководство на ВМЗ-Сопот влиза бившият областен управител на София-област Иван Иванов, Мариян Йовчев, дългогодишен директор на „Терем“, както и Камен Шаралиев, който и към момента работи във ВМЗ-Сопот.

Източник: БНТ

1 коментар на “Досегашният областен управител Иван Иванов става шеф на ВМЗ-Сопот

  1. Като зам-министър в МО удължи договора за военна служба на Любомир Алексиев от ВМА, който трябваше да бъде уволнен за злоупотреби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *