Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Учител и двама ученици от Златаровската гимназия с награди от РУО- София област

В Ларгото, сред руините на антична Сердика, се проведе официалната церемония по връчване на годишните награди на началника на РУО – София област Росица Иванова за 2022 година по повод честването на 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Специален гост беше заместник министъра на образованието Мария Гайдарова.

Николай Пеев – старши учител по География и икономика и История и цивилизации в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ получи грамота за „Учител на 2022“. По повод 24-май Николай Пеев бе избран и за Учител на годината за община Ботевград.

Петокласникът Иван Стаменов получи приза „Ученик на 2022 година от Софийска област“. През тази година Иван Стаменов Иванов се класира на първо място областният кръг на олимпиадата по математика в Софийска област с резултат 18 точки, при максимален брой от 21 точки. Също така Иван спечели сребърни медали на третия кръг на Националното състезание „Многознайко“, в направленията „Родна реч“ и „Млад математик“.

Дванадесетокласникът Георги Данов също бе награден от началника на РУО – София област. През тази година той спечели трето място в страната на националния кръг на олимпиадата по География и икономика и получи званието лауреат на Националната олимпиада по География и икономика, като за втора поредна година е включен в разширения състав на националния отбор на България по география.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *