Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Костадин Костадинов в Ботевград: На политик не се вярва, на политик се дава доверие

В понеделник в малкия салон на Народно читалище „Христо Ботев 1884″ се проведе отворена среща между народния представител и лидер на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и граждани от Ботевград. На срещата присъстваха също заместник-председателя на партията Петър Петров и Соня Гарчева, кандидат за народен представител от София област на последните парламентарни избори.

„Най-доброто решение за изхода от тази политическа криза е да отидем на предсрочни избори, това е най-доброто лекарство, което демокрацията познава, защото всички други средства, които могат да бъдат измислени, като правителство на малцинството, като широкоекспертно мнозинство, като покупко-продажба на депутати, както виждам, че в момента се случва, всички тези дейности само и единствено ще удължат агонията на настоящето правителство, което както е видно не може да управлява, некомпетентно е, непрофесионално е, освен това е потънало в тежки зависимости.“, каза Костадин Костадинов по повод политическите събития от последните дни.

Според лидера на „Възраждане“, партията е първа политическа сила в момента, с много силно растящо доверие. Според Костадин Костадинов това се дължи на твърдението, че за първи път в парламента има партия, която спазва своите обещания, изпълнява своите изборни програми и не се поддава на изкушенията на властта.

Костадин Костадинов каза, че разговори с други партии за съставяне на бъдещо правителство с участието на „Възраждане“ са възможни, но единствено при спазването на 5 условия, поставени от партията:

Първо – трябва да се изтегли планът за въвеждане на еврото и да се заяви ясен и категоричен политически ангажимент, че никога българският лев няма да бъде премахван като официална валута в нашата страна.

Второ – пълно прекратяване на договора за предоставяне на военни бази на САЩ от нашата страна.

Трето – незабавно съставяне на широк преговорен екип, включващ представители на всички политически сили в страната. За предоговаряне на членството на България в ЕС.

Четвърто – референдум за членството на България в НАТО.

Пето – незабавно вдигане на санкциите срещу руската федерация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *