Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Извършва се ремонтът на входа на ботевградската болница

Вече текат ремонтите дейности на пространството около входа на МБАЛ-Ботевград. Съществуващата колониада и козирка пред гладвния вход на болницата бяха в крайно лошо състояние, с падащи облицовки и мазилки, които застрашават живота и здравето на преминаващите от там хора. Съществуващите до сега алеи са на около 50 години и са в лошо състояние.

Ремонтът се извършва от фирма РаТек ООД, която спечели обществената поръчка, обявена от Община Ботевград, като предложи цена от 265 509,84 лв. без ДДС.

В момента се извършва уширяване на стълбището и стълбищната площадка на главния вход на болницата, изграждане на рампа за достъп до главния вход, демонтиране на чешмата и съществуващите настилки, демонтаж на облицовките и мазилките от колониадата, направа на нова хидроизолация и покривно отводняване на колонадата с PVC мембрана, изкопни работи за оформяне на земно легло, изграждане на площадкова канализация и водопровод, изграждане на площадково осветление, изграждане на нова чешма, монтаж на нови бетонови бордюри и бетонова основа, направа на вътрешноквартални алеи и площадки, облицоване на стълбището и рампата и озеленяване.

Срокът за изпълнение на договора е 27 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *