Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОУ„Н. Й. Вапцаров“ – Ботевград взе участие в Научно-практическа конференция на тема „Дигиталната трансформация в образованието

Събитието, организирано от Технически университет – София и Регионално управление на образованието – София област, се проведе в НПГ по КТС – град Правец на 6 и 7 юли 2022 г.

Участие с доклади във форума взеха Георги Петров – старши учител по природни науки и Бисерка Петкова – главен учител по математика, физика и информационни технологии. Георги Петров представи презентационен материал „Училищните STEM центрове – синхрон между реалното и дигиталното“. В него учителят посочи основните особености и широката приложимост на образователната среда от ново поколение – предизвикателствата, които тя поставя пред учителите и потенциала, който тя разгръща за провеждане на проектно и проблемно- базиран учебно-възпитателен процес.

Преподавателят по математика Бисерка Петкова презентира мултимедиен продукт „Създаване на електронно учебно съдържание“. С него бяха демонстрирани дигитални примери на електронни ресурси, използвани в учебните часове по математика и в интегрирани уроци.

Представените добри практики предизвикаха голям интерес сред участниците в конференцията, заради атрактивността, практичността и новаторството си. Участието на учителите от ОУ „Н .Й .Вапцаров“- Ботевград бе високо оценено за популяризирането на иновативните подходи и налагането на дигиталните технологии в съвременното образование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *