Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общината ще премахне част от легналите полицаи на ул. Комката в Зелин

Поради връзката с бензиностанция Авиа и автомагистрала Хемус, ул.“Комката“, намираща се във вилна зона „Зелин“ е особено натоварена, а част от шофьорите преминават по нея с несъобразена скорост. В началото на годината автомобил нахлу в двора на частен имот, след шофиране с висока скорост по улицата. Това създава опастност и притеснения за хората, живеещи на улицата, които предприемат мерки за да се справят с проблема. Част от предприетите действия е изграждането на изкуствени неравности по улицата, съгласувано с Община Ботевград, която предостави на живеещите на улицата материали, за да могат те сами да изградят легналите полицаи.

Оказва се обаче, че изграждането на изкуствените неравности не е съобразено с нормите и изискванията. „Признавам, че начина, по който е направено, е изключително неудачен. Нещо което ние бяхме възложили са 3 изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, а по самоинициатива са направени 7. Факт е, че са направени в разрез с всякакви правила и норми. Признавам, че това е пропуск от общината, но изпълнението е направено от инициативни живущи в района, което аз го отчитам като грешка. В момента там преминаването с по-нисък автомобил на повечето от 7-те изкуствени неравности е изключително затруднено и не е безопасно за здравината на автомобилите. Този проблем, категорично, ще бъде отстранен още следващата седмица. Общински служители от общинското предприятие БКС, които не са изпълнителите, ще имат грижата да отстранят ненужните неравности и да коригират останалите, така че да съответстват на нормативните изисквания и да не представляват трудност пред преминаващите автомобили.“, коментира кмета на общината Иван Гавалюгов.

2 коментара на “Общината ще премахне част от легналите полицаи на ул. Комката в Зелин

  1. По „патриарх Евтимий“ в отсечката м/у бул „цар Освободител“ и ул.“цар Иван Шишман“ колите карат с много голяма скорост, мотористи карат също така като форсират и вдигат страшен шум. Смятам, че трябва да се направи неравност поне една по средата на отсечката и тротоара, особено источния разбито и пешеходци се движат по платното! Пиша тук защото общинския сайт няма страница за предложения и мнения, а власта се допитвала до хората!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *