Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Американският баскетболист Дерик Маркс напусна Балкан, за да се върне в италианската Серия А2

(сн. balkan-basket.com)

Американският баскетболист Дерик Маркс, който стана шампион с Балкан (Ботевград) напусна България, за да се върне в италианската Серия А2, където ще играе в Трамек Ченто, съобщи регионалният вестник „Ил Ресто дел Карлино“.

Маркс има солиден опит в Италия, като е играл за Тортона, Равена, Торино и за кратко в Пистоя.

„Много съм щастлив да се върна в Италия и да играя в първенството. Вече имах възможност да го опозная в трите години, които прекарах тук. Нямам търпение да започна да играя и да покажа, че съм станал по-добър, отколкото бях при последния ми престой“, коментира пред изданието роденият в Чикаго баскетболист.

„Най-солиден опит в кариерата си натрупах в Торино. Там получих манталитет на победител и разбрах какво значи да играеш само за победа“, добавя Маркс.

„Аз съм гард, но в зависимост от обстоятелствата мога да играя и като плеймейкър. Мисля, че мога да се адаптирам към всяка система. Обичам да защитавам и давам всичко“, каза още американецът.

„Очаквам голям сезон с Ченто. Очевидно е, че не очаквам да спечели шампионата, но сме добър отбор и имаме ясни цели – първата е да направим прогрес в сравнение с миналата година. Отборът ми даде възможност да играя в по-силно първенство от българското и приех с голям ентусиазъм“, каза още Дерик Маркс, който през миналия сезон изигра за Балкан 52 мача за първенство и Купата на България и отбеляза средно по 13 точки.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *