Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първото издание на Форум „Коренът“ ще се проведе на Урвишка поляна от 12-ти до 14-ти август

В периода от 12-ти до 14-ти август, на Урвишка поляна – с. Боженица, ще се проведе първото издание на Форум „Коренът“. Домакин на участниците ще бъде Общинска почивна база „Боженишки Урвич“.

Целта на форум-срещата е да обедини българи, живеещи в чужбина, завърнали се от там или планиращи да го направят, които да надградят своите знания за българските традиции, култура, танци и храна. Идеята на форума е да подпомогне процеса по завръщане на повече наши сънародници към живот в България.

Организаторите са подготвили богата програма, в която участие ще вземат и редица гост – лектори, които ще допринесат за създаването на автентична българска атмосфера. Част от тях са:

  • Иван Тренев – съвременен будител и родолюбец. Историк, публицист, писател, сценарист и радетел за българщината.
  • Веселин Орешков – български мъдрец. Агроном по образование и Човек по призвание. Влюбен в хората и Земята българска.
  • Димитър Събев – общественик, председател на Фондация „Българщина“. Превъплъщаващ духа на миналото, творящ настоящето и прострял поглед в бъдещето.
  • Александрина Василева – пътешественик и доброволец. Българска душа, живяла в странство и завърнала се към корена. Усетила енергията и силата на гена и закодираните познания.
  • Калоян Кънев – диетолог, специалист по регенеративна детоксикация, ирисолог, нелинейна диагностика. Завърнал се за да твори бъдеще в България.

По време на тридневната среща ще бъдат оформени тематични кътове по интереси, а един от най-атрактивните моменти в програмата е предвидената старобългарска вечеря на черги, върху свещената българска земя.

С пълната програма на форума, може да се запознаете тук: shorturl.at/acgzP

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *