Областната администрация ще изпрати комисия за обследване на състоянието на хижа Рудината

Кметът Иван Гавалюгов е провел разговор с новоназначения областен управител на Софийска област Радослав Стойчев, който е уверил, че областната администрация ще изпрати комисия, която на място да посети хижа Рудината.

Комисията ще констатира състоянието на хижата, и на база на протокол, съставен от комисията, ще бъдат започнати процедури по предоставяне на хижа Рудината за стопанисване и управление от Община Ботевград.

„Категоричното намерение и желание на ръководството на областната администрация и в частност на областния управител е тази хижа да намери добър стопанин.“, каза кметът Иван Гавалюгов.

Според кметът Гавалюгов, на този етап областната администрация вижда добър стопанин в лицето на Община Ботевград.

Общината вече не държи да придобие собствеността вържу хижата. В момента държавата е собственик, а стопанин е Български туристически съюз и резултата е виден: изключително трагично и лошо състояние на хижата. Община Ботевград не може да се ангажира и да прави разходи за чужда собственост. Затова стремежът е Общината да получи права върху стопанисването и управлението, така че да могат да се отпуснат средства и да бъде направен основен ремонт на хижата.

1 thought on “Областната администрация ще изпрати комисия за обследване на състоянието на хижа Рудината

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *