Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

По време на кампанията „Да изчистим България заедно“ ще се чисти образувалото се сметище на входа на града

От началото на месец декември 2021 година, движението на камиони над 12 т е отклонено от АМ „Хемус“ поради ремонтни дейности и тежкотоварният трафик минава по стария път за София, край Ботевград и Врачеш. Шофьорите на камиони използват крайпътните отбивки при местността „Розите“, на входа на Ботевград откъм Врачеш нерегламентирано за престой, а понякога и за нощувка. Повечето тираджии обаче са недобросъвестни и изхвърлят боклуците си край пътя въпреки наличието на контейнер за отпадъци.

По време на кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, доброволци ще почистят образувалото се сметище от двете страни на пътя. Тази годена инициативата ще се проведе на 17 септември. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на брифинг с медии.

Поради голямата вероятност ефекта от почистването да бъде доста краткотраен, Общината ще се бори със замърсяването или по-скоро със замърсителите чрез поставянето на табели с надписи, допълнителни контейнери за отпадъци и камери, поставени от двете страни на правата отсечка между Ботевград и Врачеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *