Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отворени са офертите в обществените поръчки за зимно поддържане на пътищата

Отворени са офертите в обществените поръчки за избор на изпълнители за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища за зима 2022/2023. Днес са отворени офертите за зимното почистване на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, както и за републиканската мрежа в районите за планиране – Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район. Срокът за подаване на офертите за Северен централен район е до 5 септември, а офертите ще се отварят на 7 септември.

Обявените поръчки са по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон. Това се предприема, за да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, тъй като срокът за провеждането и завършването на откритата обществена поръчка с подписването на договор отнема минимум 6 месеца.

За Областно пътно управление София са отворени три оферти. Те са на Обединение „ОПУ СОФИЯ 422“, в което са: „ГЕОСТРОЙ“ АД, „ПЪТСТРОЙ-92“ АД и „БЕКАСТРОЙ“ ЕАД, на „АБ“ АД и на ДЗЗД „ПП СОФИЯ“, в което влизат: „ИНФРА ЕКСПЕРТ“ АД, „ОБОНАТО БИЛД“ ЕООД и „ЗМБГ“ АД. Индикативната стойност е 21 910 701 лв. без ДДС. Дължината на пътната мрежа е 1331 км.

За зимното поддържане на над 104 км от АМ „Хемус“ на територията на областните пътни управления София и Ловеч, с прогнозна стойност 10 324 679 лв. без ДДС, е отворена офертата на „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *