Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГТМ „Христо Ботев“- Ботевград ще прави икономии за да гарантира отоплението на класните стаи

Как ще се отопляват учебните заведения тази зима и възможно ли е някои училища да останат на студено?

Преди старта на новата учебна година от Министерството на образованието и науката събират информацията за това как могат да бъдат обезпечени учебните заведения за предстоящия отоплителен сезон.

От образователното ведомство обясниха още, че ще направят всичко възможно, за да бъдат осигурени необходимите количества и да бъде гарантирано максимално присъствено обучение в класните стаи, без риск за здравето на учениците и преподавателите.

Икономия е решението за Професионалната гимназия по техника и мениджмънт в Ботевград. Оптимисти са, че ще успеят да изкарат нормално учебната година, но ако намалят количествата газ, които използват.

Пред bTV, директорът на ПГТМ „Христо Ботев“- Ботевград Иван Николов каза, че в сградата на гимназията има етаж, който се ползва по-малко и няма да бъде отопляван. Също така ще бъде подобрена дисциплината сред учениците, които имат навика да отварят прозорците на класните стаи през зимните месеци.

От образователното министерство са заявили, че след анализ за средствата и горивата в училищата ще мислят и конкретните управленски решения топлото в класните стаи да бъде гарантирано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *