Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

129 ученици прекрачиха прага на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ за пръв път

С тържествено и празнично настроение отбелязаха първия учебен ден за учебната 2022/2023 г. в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. По традиция, тържеството започна с посрещането на българското знаме, а после и знамето на гимназията.

Специални гости на събитието бяха Саня Илиева – главен екперт „Образование“ в Община Ботегврад, Росица Василева – бивш директор на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и бивши учители.

Кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов с поздравителен адрес по повод 15 септември: „От името на Общинска администрация – Ботевград и от свое име, Ви поздравявам по повод първия учебен ден и старта на новата 2022/2023 г. Позволете ми да изкажа своето дълбоко уважение към училищната институция и към вас – учителите, стожерите на знанието, будителите с големи сърца, които посрещат децата ни в училище.

Скъпи ученици, обичайте и уважавайте училището! Ценно е времето, прекарано в него. И е важно да знаете кои са първообразите на българщината. Следвайте заветите на героите, български гениални умове. На всички вас, учители и ученици, пожелавам здраве и успешна нова учебна година!“

Поздравителни адреси изпратиха също и Росица Иванова – началник на РУО-София-регион, както и председателят на Общински съвет-Ботевград – д-р Илин Черняшки.

След поздравите по повод тържествения празник, думата имаше директорът на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“.

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с началото на новата учебна 2022/2023г. На всеки празник заствам пред Вас винаги с вълнение и уважение. С вълнение, защото знам каква е отговорността на директора и на педагогическите специалисти при изпълнението на мисията „учител“. С уважение, защото училището е мястото, където се обучаваш, възпитаваш, където сърцата на младите хора се срещат и опознават, където трябва да внимаваш какво се случва и да предвиждаш какво ще се случи. На този ден най-развълнувани са онези, които за първи път прекрачват прага на това училище, а това са петокласниците и осмокласниците. Пожелавам Ви търпеливо, достойно и със любов да извървите пътя на изучаването на чуждите езици и новите технологии. Да бъдете отговорни и ученолюбиви! Знайте, че Ви очакват много други нови предизвикателста. Пожелавам Ви една съзидателна и мъдра учебна година! На добър път!„, каза Даниела Колева – директор на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *